Home Rólunk Pályázat Megoldások Navigáció Adatfeldolgozás Partnerek Elérhetőség EN Portál

ECOIL

Intelligens tankolás tervezés

ECOIL-TRUCK KFT.

Rólunk

Tankolás optimalizálás.

Az Ecoil egy magyar kutatás-fejlesztési projekt, amelynek megvalósításával célunk az, hogy a nemzetközi fuvarozásban használt tehergépjárművek üzemanyagköltségét optimalizálni tudjuk. Termékünk egy innovatív, adatbányászati eszközöket használó informatikai megoldás, mely a nemzetközi fuvarozásban résztvevő flotta minden járműve számára, minden pillanatban a legalacsonyabb költségű tankolási stratégiát biztosítja.

Tankolási tervünk részleteit, egyértelmű utasításokon keresztül juttatjuk el a járművezetők számára, melyek nyomon követhetőek és kontrolálhatóak (eltérési riportok készíthetőek). A flotta adottságait figyelembe véve különböző integrációs lehetőségeket nyújtunk rendszerünk bevezetésére, melyek

  • Szerver oldali megoldás
  • Jármű-fedélzeti szolgáltatás
tenderpics

Pályázat

A projekt címe:
   Kapacitásbővítés a ECOIL-TRUCK Kft-nél
A projekt azonosító száma:
   GINOP-2.1.7-15-2016-01352
Kedvezményezett:
   ECOIL-TRUCK Kft
Támogatás összege:
   70 620 855 Ft
Támogatés mértéke:
   54%
Befejezés:
   2018.12.31.
A projekt bemutatása:

A kifejezetten jelen projekt megvalósítására lértehozott induló vállalkozás legfőbb célja, mely egyben jelen prototípus fejlesztési projekt megvalósításának eredménye, hogy egy olyan új és innovatív informatikai-telemetriai megoldást (ECOIL) dolgozzon ki és valósítson meg, amelynek használata révén elsősorban a nemzetközi teherfuvarozásban résztvevő, nagy számosságú megbízást kezelő fuvarozó vállalkozások képessé váljanak jelentős, 5-15%-os mértékben csökkenteni üzemanyag költségüket. Tekintettel arra, hogy az érintett cégek egyik legnagyobb költsége az üzemanyag-felhasználáshoz kapcsolódik, és, hogy a legkomolyabb vállalkozások esetében ez a megtakarítás forintban kifejezve akár milliárdos nagyságrendet is jelenthet, bátran állíthatjuk, hogy a kifejlesztésre kerülő termék jelentős mértékben fogja növelni az érintett vállalkozások hatékonyságát, ezáltal nemzetközi versenyképességét is. A prototípusfejlesztés alapjául szolgáló ötlet tulajdonosa az ECOIL-TRUCK Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, Kis Ernő, mely ötlet a Magyar Szabadalmi Hivatal által vezetett önkéntes műnyilvántartási műpéldánnyal, továbbá védjegyoltalommal (ECOIL) rendelkezik.

A létrejövő rendszer által elérendő optimalizálás - ez által pedig az üzemanyag költségcsökkentés - egy bonyolult algoritmus, illetve szoftver és hardware rendszer együttes fejlesztése révén valósul meg. Az alkalmazás az érvényes - az adott üzemanyag forgalmazó hálózat által naponta frissített aktuális - kútárak figyelembevételével határozza meg minden esetben azt, hogy az adott kamion sofőrje, hol és milyen mennyiséget tankoljon a rendszer által kijelölt töltőállomáson. Azaz a hagyományos útvonaltervezés szempontjain (pl. távolság, autópálya, stb.) túl a rendszer figyelembe veszi többek között az adott felhasználó által használt kúthálozat(ok) aktuális árait, a tehergépjármű pillanatnyi és az adot útvonalon várható fogyasztási és egyéb műszaki adatait, a tervezett útvonalon és annak közelében elérhető benzinkutak megközelíthetőségét stb., és mindezek figyelembevételével tervezi meg az optimális útvonalat és üzemanyag tankolási tervet. Azaz az ECOIL rendszer nem csak nem csak az útirányokat határozza meg, hanem azt is megadja, hogy melyik kúton mekkora mennyiséget kell tankolni a sofőrnek, annak érdekében, hogy a teljes fuvar vonatkozásában az elérhető legkisebb üzemanyagköltséget merüljön fel.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT

Szerver oldali megoldás

Szerver oldali üzemanyag-költség optimalizáció

Személyre szabható szerver oldali megoldásunk csatlakozási lehetőséget ad a már meglévő informatikai fuvartervező rendszerekhez, kiegészítve annak eredményét az optimalizált tankolási tervvel. A tervezett út részletei a flotta meglévő rendszerein keresztül, vagy a saját fejlesztésű Ecoil mobil alkalmazásán keresztül is el tudjuk juttatni a járművezetők számára.

Navigáció

Kliens oldali üzemanyag-költség optimalizáció

Mobil alkalmazásunkat, amit az NNG-vel - aki a világ egyik legjelentősebb navigációs megoldásokat szállító cége - közösen fejlesztettünk ki, kihasználva az iGO - Primo teherfuvarozásra specializált térképszolgáltatásainak előnyét. Android platformra kifejlesztett termékünk az iGO navigációval együttműködve informálja a flotta járművezetőit az elkészült tankolási stratégia részleteiről, és navigációt biztosít az út végrehajtásához.

Adatfeldolgozás

Hisztorikus-adat elemzés

Kimutathatóvá teszi a flottán elérhető megtakarítás mértékét. Az adatfeldolgozás nem érinti a járműpark jelenlegi működését, teszt eszközök beszerelésére nincs szükség. Eddigi sikeres tesztjeink alapján az üzemanyag költség megtakarítás mértéke 1.6% - 3.2% között várható.

Partnerek

Együttműködő partnereink

Az NNG-vel közreműködve létrehoztunk egy Androidos alkalmatást. Ez a program az iGO tervező szoftverrel működik együtt és jelenleg tesztelés alatt áll egy fuvarozási cég segítségével.

TBA21

TBA21

NNG

NNG

CargoPort

CargoPort

Elérhetőség

Csapat

Kis Ernőné
irodavezető

info@ecoiltruck.eu

Kiss Tamás
projekt menedzser

tamas.kiss@ecoiltruck.eu

Dr. Hegedűs István
vezető fejlesztő

info@ecoiltruck.eu

Halmosi Károly
értékesítési vezető

karoly.halmosi@ecoiltruck.eu

Ernő Kis
ügyvezető igazgató

erno.kis@ecoiltruck.eu
Helyszín

6721 Szeged, Szent Mihály utca 9. 1. emelt 1.

Szeged

Szeged

Iroda

Office

Terep

Field

Reméljük technológiánk felkeltette érdeklődésüket, és egy jövőbeni lehetséges együttműködés során, olyan megoldást tudunk biztosítani az Önök vállalkozása számára, melynek révén hatékonyan hozzá tudunk járulni flottájuk optimális működéséhez.